Pavadonis

Hei! Tervetuloa sivuilleni.

Olen Laura Åkerlund, eläintenkouluttajaksi opiskeleva nuori kevytyrittäjä Espoosta. Olen suorittanut Suomen Eläinkoulutuskeskuksen kautta eläintenkouluttajan perusopinnot ja valmistun ammattitutkinnon suorittaneeksi

eläintenkouluttajaksi vuonna 2019. Perusopintojen lisäksi olen osallistunut monelle mielenkiintoiselle luen

nolle. Muutama nimi mainittakoon luennoitsijoista Miira Hellsten, Tuire Kaimio, Helena Telkänranta, Katriina Tiira, Claudia Fugazza, Tommy Wiren, Päivi Ylikorpi, Tuulia Appleby ja moni muu. Koirien parissa olen toiminut koko ikäni; vahtinut naapurin koiria, talutellut tuttavien koiria ja rapsutellut lähes jokaista vastaantulevaa koiraa, kunnes sain oman ensimmäisen koirani, cockerspanielin nimeltä Ossi. Nykyisin talossamme asuu kaksi lapinkoira urosta ja kolmas kaveri on Romaniasta pelastettu rescue. Jokainen koirani on erilainen yksilö, jotka ovat opettaneet itselleni huimasti uutta ja erilaisia tapoja toimia eri tilanteissa.

Lajeina itselleni lähellä sydäntä ovat Nose work, rally-toko ja agility. Rally-tokossa olisi tarkoitus aloittaa kisaaminen mölliluokissa koiran terveyden niin salliessa. Lisäksi Nose Work ollaan vihdoinkin aloitettu hajutyöskentelystä motivoituneen koiran kanssa. Nose Work kuuluu arkeeni myös jatkuvasti, sillä olen Nose Work Finland:n hallituksessa. Omien koirieni kanssa elämäntapanamme toimii BAT 2.0, jota pyrimme käyttämään lenkkien lisäksi myös monessa muussa asiassa. BAT 2.0 metodissa pyritään helpottamaan ohituksia ja muita jännittäviä asioita antamalla koiralle enemmän tilaa mm. pitkän hihnan avulla. Suosittelen ehdottomasti opiskelemaan enemmän, jos oma koira on arka, tarvitsee enemmän malttia koirakohtaamisiin tai räyhää remmissä. Pavadoniksen omat kurssit alkoivat heinäkuussa 2017 ja jatkuvat kysynnän mukaan.

Kyllä, elämäni on todella koirapainotteista, mutta se siinä onkin niin mahtavaa. Koirapainotteisuutta helpottaa ratsastusharrastukseni. Myös hevosista olen opiskellut lukemalla kirjoja ja kuuntelemalla luentoja (mm. Tuire Kaimio, Minna Tallberg, Jaana Pohjola). Löytyy itseltäni myös kissatietoutta kirjojen ja luentojen (Miira Hellsten, Päivi Ylikorpi) kautta.

Valikoimaamme pääsi myös ihanat hevoset ja kissat. Nyt siis tarjolla koulutusta myös näille lajeille. Hevosten kanssa puuhailen jatkuvasti kouluttaen tällähetkellä mm. varsoja ratsuiksi ja korjailen 5-vuotiaan huonoja tapoja. Lisäksi teen yhteistyötä Tuire Kaimion, Tea Ihalaisen ja Minna Tallbergin kanssa päästen seuraamaan heidän koulutuksiaan ja oppimaan itse valtavasti lisää.

Kissoista on paljon teoriaosaamista ja kouluprojektin kautta olen päässyt vihdoinkin viemään teoriaani käytäntöön. Projektissa pääsen kouluttamaan kissanuoresta parempaa kansalaista.

Luentoja pidän kysynnän mukaan. Mielelläni lähden myös ulkopaikkakunnille luennoimaan!

Työtäni teen puhtaasti rakkaudesta eläimiin, halusta parantaa niiden elinoloja ja helpottaa niin omistajan kuin lemmikkin arkea. Koulutus tapahtuu aina eläimen ehdoilla ja positiivisin keinoin. Tutkitustikin on todettu, että niin se on kannattavinta, oppiminen on nopeinta ja opittu asia jää parhaiten muistiin.

Tervetuloa mukaan!

Tiivistettynä

 • Suomen eläinkoulutuskeskuksen kautta perusopinnot 2016-2017
 • Eläintenkouluttajan ammattitutkito (valmis 2018)
 • Kevytyrittäjä vuoden 2016 lopusta
 • Kasvattajan peruskurssi 2018 (Kennelliitto)
 • Behavior Adjustment Training 2.0 (BAT 2.0) metodin opiskelu Suomen ainoan sertifioidun BAT-kouluttajan kanssa (Miira Hellsten)
 • Suomen eläintenkouluttajien kannatusjäsenenä sitoudun noudattamaan heidän eettisiä sääntöjään (https://www.elaintenkouluttajat.com/yhdistys/463-2/)
 • Tällä hetkellä omat koirat; lapinkoira Dali (7v.) ja Luka (3v.) sekä Romaniasta rescue Vili (2v.)
 • Entinen koira cockerspanieli Ossi
 • Hevosten kanssa tekemisissä ala-asteikäisestä lähtien
 • Hevosten koulutusta mm. varsasta ratsuksi ja trailerikammoisia yksilöitä
 • Kissojen koulutusta tarjolla vuoden 2018 alusta
 • Nose Work Finlandin hallituksessa alk. syksy 2017