Pavadonis

Hei! Tervetuloa sivuilleni.

Olen Laura Åkerlund, eläintenkouluttajan ammattitutkinnon suorittanut nuori kevytyrittäjä Espoosta. Olen aikaisemmin suorittanut Suomen Eläinkoulutuskeskuksen kautta eläintenkouluttajan perusopinnot. Tutkinnon lisäksi opiskelen jatkuvasti lisää lukien, käyden seuraamassa valmennuksia ja koulutuksia sekä osallistumalla erilaisille luennoille. Suurimpia vaikuttajia urallani ovat mm. Miira Hellsten, Tuire Kaimio, Minna Tallberg, Aino Koivukunnas, Helena Telkänranta, Katriina Tiira, Päivi Ylikorpi, Jaana Pohjola ja moni muu ammattilainen. Ulkomailta saapuneita opettajia ovat mm. Colonel Carde sekä Claudia Fugazza.

Koirien parissa olen toiminut koko ikäni; vahtinut naapurin koiria, talutellut tuttavien koiria ja rapsutellut lähes jokaista vastaantulevaa koiraa, kunnes sain oman ensimmäisen koirani, cockerspanielin nimeltä Ossi. Nykyisin talossamme asuu kaksi lapinkoira urosta ja kolmas kaveri on Romaniasta pelastettu rescue. Jokainen koirani on erilainen yksilö, jotka ovat opettaneet itselleni huimasti uutta ja erilaisia tapoja toimia eri tilanteissa.

Lajeina itselleni lähellä sydäntä ovat Nose work, rally-toko ja agility. Vaikutan myös Nose Work Finland:n hallituksessa. Omien koirieni kanssa elämäntapanamme toimii BAT 2.0, jota pyrimme käyttämään lenkkien lisäksi myös monessa muussa asiassa. BAT 2.0 metodissa pyritään helpottamaan ohituksia ja muita jännittäviä asioita antamalla koiralle enemmän tilaa mm. pitkän hihnan avulla. Suosittelen ehdottomasti opiskelemaan enemmän, jos oma koira on arka, tarvitsee enemmän malttia koirakohtaamisiin tai räyhää remmissä. Pavadoniksen omat kurssit alkoivat heinäkuussa 2017 ja jatkuvat kysynnän mukaan.

Hevosten kanssa olen pyörinyt pienestä pitäen, mutta vasta viimeaikoina oikeasti eettisesti ja hevosta kunnioittaen. Tälläkin hetkellä otan vastaan hevosasiakkaita ja käyn kouluttamassa kuuden hevosen laumaa ratsuiksi. Hevosmaailman positiivisemman puolen avaamisesta suuri kiitos kuuluu mahtaville opettajille, joilta pääsen oppimaan jatkuvasti lisää.

Otan vastaan myös kissa-asiakkaita ja olenkin asiakkaiden kanssa kokenut suuria onnistumisen tunteita kouluttamalla esimerkiksi arkoja ja ongelmakäytöksellisiä yksilöitä.

Luentoja pidän kysynnän mukaan. Mielelläni lähden myös ulkopaikkakunnille luennoimaan!

Työtäni teen puhtaasti rakkaudesta eläimiin, halusta parantaa niiden elinoloja ja helpottaa niin omistajan kuin lemmikkin arkea. Koulutus tapahtuu aina eläimen ehdoilla ja positiivisin keinoin. Tutkitustikin on todettu, että niin se on kannattavinta, oppiminen on nopeinta ja opittu asia jää parhaiten muistiin.

Tervetuloa mukaan!

Tiivistettynä

 • Suomen eläinkoulutuskeskuksen kautta perusopinnot 2016-2017
 • Eläintenkouluttajan AT 2018
 • Kevytyrittäjä vuoden 2016 lopusta
 • Kasvattajan peruskurssi 2018 (Kennelliitto)
 • Behavior Adjustment Training 2.0 (BAT 2.0) metodin opiskelu Suomen ainoan sertifioidun BAT-kouluttajan kanssa (Miira Hellsten)
 • Do as I do koulutus, Claudia Fugazza, 2017, 2. tason seminaari 2019
 • Tyytyväinen harrastuskoira ammattilaisille 2019, Jaana Pohjola
 • Eversti Christian Carde klinikka 2018
 • Manolo Mendez klinikka 2019
 • Nose Work Finlandin hallituksessa alk. syksy 2017-kevät 2019
 • Nose Work koulutusohjaaja kurssi 1 suoritettu hyväksytysti
 • Suomen eläintenkouluttajien varsinaisena jäsenenä sitoudun noudattamaan heidän eettisiä sääntöjään (https://www.elaintenkouluttajat.com/yhdistys/463-2/)
 • Tällä hetkellä omat koirat; lapinkoira Dali (s.2011) ja Luka (s. 2015) sekä Romaniasta rescue Vili (s.2016)
 • Entinen koira cockerspanieli Ossi